Produktion, konsumtion och utrikeshandel av kyckling 1939-2015

Idag har jag gått till den historiska delen av vår databas och tittade på siffrorna för kycklingaproduktion, konsumtion, export och import av kyckling. Statistiken visar att produktionen av kyckling har ökat speciellt de senaste 30 åren.

Produktionen av kyckling är knappt 150 tusen ton år 2015. Siffran kan jämföras med produktionen av kött från nöt, gris och lamm som år 2015 var runt 370 tusen ton.

Konsumtionen av kyckling har dock ökat mer, vilket innebär att också importen har ökat. Före EU-inträdet var utrikeshandeln med fjäderfäkött försumbar.

//Ann-Marie

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Animalieproduktion och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s