10 i topp: Kommuner med flest hundar per person år 2016

älghundI början av året publicerar Jordbruksverket information från hundregistret. Vi kan t.ex. läsa att Molly fortfarande är det mest populära hundnamnet i registret, men att Leia är ett namn som börjar bli allt populärare. Den vanligaste hundrasen är Labrador retriever följd av Golden retriever och Jämthund.

Flest hundar per person i kommunerna Härjedalen och Åsele

hundar-per-kommunJordbruksverket publicerar också uppgifter om antalet hundar per kommun. Det innebär att det är möjligt att jämföra antalet hundar i kommunen med statistik från SCB om antalet personer i kommunen. De senaste uppgifterna jag hittade om befolkningsstorleken är från 1 november 2016.

Jämförelsen visar att det fanns flest hundar per person i kommunerna Härjedalen och Åsele år 2016.  I dessa båda kommuner var antalet hundar per 100 invånare 25 stycken. Härjedalens kommun ligger i Jämtlands län medan Åsele kommun ligger i Västerbottens län.

Flest hundar i storstadskommunerna Göteborg och Stockholm

Antalet hundar per person var lägst i Solna kommun med 3 hundar per 100 invånare. I storstadskommunerna Göteborg och Stockholm var antalet hundar per 100 invånare knappt 4 stycken.

Befolkningen är ju störst i storstadskommunerna, sammanlagt  runt 1,5 miljoner i Göteborg och Stockholm. Det innebär att den kommun där det finns flest hundar är Stockholms kommun, följd av Göteborgs kommun.

//Ann-Marie Karlsson

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Allmänt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s