Totalkonsumtion av tjock grädde

Konsumtionen av tjock grädde ökade stadigt från 1960-talet fram till år 1998. Därefter minskade konsumtionen några år för att från 2005 och några år framåt öka igen. De senaste fyra åren har totalkonsumtionen rört sig runt 8 liter per person och år förutom under perioden 1998-2005 då konsumtionen minskade.

Totalkonsumtionen av tunn grädde och gräddfil har varit relativ stabil de senaste 55 åren. En svag ökning kan ses under slutet av 1990-talet men därefter har konsumtionen planat ut. De senaste åren har den minskat något. Gränsen för tjock grädde var fram till år 2000 27 % fetthalt för att från och med 2001 varit 25 %.

//Ann-Marie Karlsson

tjock-gradde

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Konsumtion och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s