Drygt 100 000 stall / lösdriftsanläggningar för häst i Sverige

För någon dag sedan publicerade vi officiell statistik om antalet hästar i Sverige.  I den undersökning som statistiken baseras på frågade vi också om det fanns stall/ lösdrifts anläggning för häst på fastigheten. I de flesta fall fanns det också häst på de fastigheter där det fanns stall/lösdriftsanläggning. Det fanns också en del fastigheter där det fanns stall men inga hästar. Det kan bero på att hästarna var på sommarbete någon annanstans den dag vi frågade om det vill säga vårt räkningsdatum den 2 juni. Stallet kan ju också stått tomt på hästar hela året.

105 000 stall/lösdriftsanläggningar

Totalt finns drygt 105 000 anläggningar för häst i Sverige. Även här är det i länen Västra Götaland och Skåne som det finns flest anläggningar. Antalet anläggningar där det också fanns häst vid räkningsdatum 2 juni 2016 har skattats till 61 700. Flest stall/lösdriftsanläggningar finns i Västra Götalands län.

Statistiken visar som en följd av resultaten ovan att det finns drygt 43 000 stall/lösdriftsanläggningar utan häst den 2 juni. Det kan jämföras med det antal platser där det fanns hästar utan att det fanns någon stall/lösdriftsanläggning som var knappt 10 000 stycken.

//Jimmie Enhäll

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Allmänt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s