Vad odlas i Mauritius?

Jag är ofta intresserad av att lära mig om platser som jag aldrig har varit på, och hamnade därför efter lite sökande på Mauritius statistikdatabas om jordbruk där jag kunde se lite hur deras jordbruk fungerar.

sockerrorMauritius är en ö som ligger i indiska oceanen, utanför Madagaskar med lite över 1 miljon invånare. Jag valde att titta lite närmare på jordbruksproduktionen från 2015 och 2016. Då märkte jag att det produceras en hel del sockerrör så jag tittade lite närmare på de siffrorna.

Totalt under 2015 så var arealen av skördade sockerrör 52 387 ha och produktionen 4 009 232 ton, vilket ger en produktion av 366 070 ton socker.

Det odlas givetvis annat än sockerrör också, här nedan visas en tabell över vilka livsmedelsgrödor som odlas på Mauritius. För den som är intresserad finns mer statistik för Mauritius här.

//Jesper Jansson

sockerror1

 

 

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s