Antalet kor för köttuppfödning ökade under år 2016

Förprodomr någon vecka sedan publicerade vi officiell statistik som visade att antalet kor för köttuppfödning ökade mellan december år 2015 och december år 2016. Antalet ökade från 175 800 kor år 2015 till 187 600 kor år 2016. Det är en ökning med 7 %.

Antalet företagare som har kor för köttproduktion var 10 335 i december år 2016. Det är ingen förändring jämfört med antalet i december 2015.

Statistiken finns också fördelad efter produktionsområden. Det finns 8 produktionsområden i Sverige. Tanken är att produktionsförutsättningarna t.ex. jordens bördighet och klimatet ska likna varandra inom varje område.

Det område där det finns flest kor för köttuppfödning i december år 2016 var Götalands skogsbygder. I Norra Norrland var antalet lägst. En jämförelse mellan åren 2015 och 2016 visar att antalet kor för köttproduktion inte oväntat ökat mest där det fanns flest kor nämligen i Götalands skogsbygder. I norra Norrland är den procentuella ökningen störst hela 10 %.

//Ann-Marie Karlsson

kottkor-dec-kor

 

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Husdjur och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s