Äggprisets utveckling sedan år 2010

I Jordbruksverkets officiella statistik om priser följer vi prisutvecklingen av viktiga jordbruksprodukter både i producentledet och konsumentledet. Ägg är en sådan produkt. I diagrammet nedan kan du se utvecklingen av priset för konsument och producent månad för månad från januari år 2010. Statistiken visar att jämfört med år 2010 så steg priserna för producenten i slutet av 2010.  Konsumentpriserna steg sakta under åren 2011 och 2012, medan producentpriserna låg stilla, och i slutet av år 2012 hade priserna stigit lika mycket för både producenten och konsumenten av ägg.

Under år 2013 sjönk producentpriserna för ägg för att från år 2014 varit relativt oförändrade. Konsumentpriserna har i stort varit oförändrade sedan sedan början av år 2013. Det innebär att jämfört med år 2010 så var producentpriserna under år 2016 ungefär 5 % lägre än de var år 2010 medan konsumentpriserna var ungefär 5 % högre än de var år 2010.

//Ann-Marie Karlsson

ägg2

 

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s