Stora skillnader i hektarskörd av vall för olika typer av jordbruksföretag år 2016

Det är stora skillnader i hektarskörd av vall för företag med olika driftsinriktningar. Den genomsnittliga hektarskörden för ett företag med inriktning mot mjölkkor är nästan 8000 kilo per hektar medan småbruk och blandad husdjurskösel d.v.s. främst företag med kor för uppfödning av köttdjur har en avkastning runt 3 000 kg per hektar.

Det kan naturligtvis finnas en mängd förklaringar till att det ser ut såhär t.ex. var i landet de olika typerna av företag finns liksom hur vanligt det är att företagen har ekologisk odling.

skörd slåttervall1.jpg

Diagrammet är hämtat från det statistiska meddelandet om skördar som publicerades för några veckor sedan.

 

//Ann-Marie Karlsson

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s