8 december: Totalkonsumtionen av kött (förbrukningen) har varit ganska oförändrad de senaste åren

8 dec

Idag har vi publicerat officiell statistik om konsumtionen av livsmedel i Sverige. De långa tidsserierna finns lätt tillgängliga i Jordbruksverkets statistiska databas. För många varugrupper syns en långsiktig konsumtionsutveckling från livsmedel av råvarukaraktär till mer förädlade produkter. Direktkonsumtionen av socker (bland annat strö- och bitsocker) har minskat samtidigt som konsumtionen av choklad och konfektyrvaror och läskedrycker, cider med mera. har ökat sedan 1980. Ökningstakten har inte varit lika dramatisk efter år 2000.

För totalkonsumtionen av kött som det här blogginlägget visar så har totalkonsumtionen (förbrukningen av köttråvara för humankonsumtion, inklusive ben) av kött ökat till 88 kilo per person och år. Fjäderfäkött har ökat mest. Sedan år 2010 har totalkonsumtionen av kött varit i stort sett oförändrad mellan 86-88 kilo per person och år.

//Ann-Marie Karlsson

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s