Nytt år ny statistik och viltskadeundersökning planeras till hösten

Vi har nu bestämt när vi kommer att publicera 2018 års statistik. Om du är nyfiken finns alla datum i vår publiceringsplan här.  Förra året publicerade vi resultat från den stora undersökning om jordbrukets struktur arbetstid m.m., som vi gjorde år 2016. 2018 blir litet lugnare och vi kan lägga mer fokus på den viktiga årliga statistiken som animalieprodukton, skördar och priser.

Några nyheter för år 2018 är att vi kommer att dela upp slaktens storlek för hela år 2017 på länsnivå. Vi har tidigare endast redovisat den på riksnivå. Anledningen är att vi har märkt ett stort användarbehov av uppgifter om jordbrukets produktion på länsnivå under året.

Viltskadeundersökning i höst

Under år 2018 har vi också avtalat med SCB om att göra om viltskadeundersökningen till hösten. Frågorna kommer att ställas tillsammans med årets skördeundersökning så att uppgifterna om skördebortfall blir jämförbara med skördens storlek. Resultaten kommer också att bli jämförbara med den förra viltskadeundersökningen från år 2015. Resultaten kommer att redovisas under det första halvåret 2019.

//Ann-Marie

vall

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s