Jordgubbar- en del av Sverige

flagga

Almqvistcitatet ”Blott Sverige svenska krusbär har” skulle lika bra om inte bättre passa in också på jordgubbar. För mig är det en liten bit av Jordgubbarmin svenska sommar att gå förbi torget på vägen hem från jobbet och köpa ett paket ”morgonplockade” jordgubbar.

Så vad passar bättre så här på vår nationaldag än att visa ett diagram över odlingen. Just nu har vi siffror fram till år 2016. Snart om litet drygt en vecka den 14 juli publicerar vi statistik över odlingen av jordgubbar och andra trädgårdsväxter för år 2017.

Jämfört med början av 2000-talet har odlingen ökat något de senaste åren till 15 000 ton år 2016. För att göra siffran mera begriplig så motsvarar 15 000 ton ungefär 1,5 kilo per person i Sverige.

//Ann-Marie Karlsson

jordgubbar1

 

 

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s