Du har väl inte missat att Jordbruksstatistisk sammanställning för år 2018 nu finns på vår hemsida

JSÅVarje år vid den här tiden ger vi ut en sammanställning av den jordbruks- och livsmedelsstatistik som finns i Sverige. Du kan läsa den både på vår och SCB:s hemsida. På vår hemsida kan du dels ladda ner den kapitel för kapitel men också bläddra och ladda ner hela boken i vår webbshop.

Här finns kapitel om företag, arealer, djur och  produktionsmetoder. Här får du också en sammanställning av jordbrukets priser, produktion och ekonomi.

I boken samlar vi också statistik av intresse för de som är intresserade av jordbruk, till exempel prisutvecklingen avseende konsumentpriser, jordbrukets del av BNP, import och export och livsmedelssäkerhet.  Dessutom finns internationella utblickar.

För att sammanfatta: sammanställningen är en god källa för alla som är intresserade av jordbruksstatistik.

Kapitel 9 Stödutbetalningar för åren 2015 och 2016

I kapitel 9, kapitlet om stöd har vi nu uppdaterat med stödbelopp för åren 2015 och 2016. Vi har med de belopp som betalats ut till och med april 2018. Gårdsstöd, generella djurbidrag, regionala stöd och djurvälfärdsstöd kan ses som slututbetalda medan miljöersättningarna inklusive ekologisk produktion inte var det. För de stöd som inte fullt betalats ut finns en uppdaterad utbetalningsplan på Jordbruksverkets hemsida. För merparten av de ännu inte slututbetalda stöden började man betala ut mellan 75% och 95 % av stöden under den senare delen av 2017.

För den som vill skaffa sig en översiktlig bild av stödens innehåll ges också en kort beskrivning av respektive stöd i kapitlet.

//Jonas Hammarstrand

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s