69 % av arrendeavtalen är skriftliga

I vår undersökning om arrendepriser som publicerades som officiell statistik i förra veckan så frågade vi också om hur stor del av arrendeavtalen som var skriftliga. Vi har frågat samma sak vid några tidigare tillfällen också. Resultaten visar att knappt 70 % av arrendeavtalen var skriftliga för hela riket såväl 2008 som 2018. Drygt 30 % var alltså muntliga. Det är en ökning från år 1996 då bara drygt 40 % av arrendeavtalen var skriftliga.

Det är vanligast med skriftliga arrendeavtal i Sydsverige och i Östra Mellansverige, alltså områden där det finns slättbygder med god åkermark. Andelen skriftliga arrenden är lägre i Norra Sverige och i Norra Mellansverige.

//Ann-Marie Karlsson

skrift.jpg

Indelningen följer NUTS-2 områden där Stockholm lagts i hop med Östra Mellansverige och de två nordligaste områdena lagts ihop till Norra Sverige.

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Priser och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s