Löpande publicering av ekologisk produktion av mjölk och ägg

Från och med mars kommer vi löpande att publicera ekologiskt producerade kvantiteter av mjölk, mjölkprodukter och ägg i våra månatliga publikationer om animaliestatistik.  Det innebär att statistiken för år 2018 publiceras nu i  mars tillsammans med statistiken för månaden januari 2019.

I augusti kommer vi precis som tidigare år att publicera statistik för ekologisk slakt. I augustipubliceringen kommer vi också att sammanställa resultat från de redan publicerade uppgifterna i animaliestatistiken så att får samma överblick som man tidigare fått över all den animaliska ekologiska produktionen.

I databasen kommer statistiken löpande att publiceras under avsnittet ekologisk produktion.

Den ekologiska mjölkproduktionen har ökat de senaste två åren. Mellan åren 2017 och 2018 ökade kvantiteten invägd ekologisk mjölk med 12 % från 414 tusen ton till 465 tusen ton.

Vi publicerar inte antalet mjölkkor under omställningen till ekologisk produktion i vårt statistiska meddelande om ekologisk djurhållning.  Vi har dock antalet i vårt underlagsmaterial. Det visar att 7 200 kor var under omställning år 2017. Merparten av dem kan antas ha blivit helt omställda till ekologisk produktion år 2018 och därmed kunnat börja producera ekologisk mjölk.

//Ann-Marie Karlsson

ekomjölk

 

 

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s