Vi firar pi-dagen med cirkeldiagram över arealen spannmål 2017 och 2018

Den 14/3 firas pi-dagen. Pi är lika med just 3,14 och används för att till exempel räkna ut arean av en cirkel (radien * radien * pi). Ivrigt påhejjad av enhetens engagerade statistiker har jag skapat ett antal cirkeldiagram som visar arealen av olika spannmålsgrödor åren 2017 och 2018.

Diagrammet visar att vårkorn och höstvete dominerar odlingen av spannmål i Sverige. Arealen höstvete var lägre år 2018 jämfört med år 2017, medan förhållandet var det motsatta för arealen vårkorn. Vår statistik från i höstas över den höstsådd som såddes 2018 och som nu spirar på åkrarna visar att höstsådden var hela 418 tusen hektar. Det är i nivå med den höstsådd som resulterade i den stora arealen höstsådda grödor år 2017.

//Ann-Marie Karlsson

pi

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s