Knappt 9 000 elever på naturbruksprogrammet läsåret 2018/2019

Den 15 oktober läsåret 2018/2019 fanns det 8 835 elever på naturbruksprogrammet vid gymnasieskolorna i Sverige. 6 049 var kvinnor och 2 786 var män. Andelen män på skolverketanaturbruksprogrammet var alltså 32 %. Det kan jämföras med övriga yrkesförberedande program där andelen män var 60 %.  Statistiken är officiell och kommer från Skolverket som är den statistikansvariga myndigheten på området.

Den inriktning som var vanligast bland kvinnor var djur medan skog var den vanligaste inriktningen för män. Siffrorna ovan avser läsåret 2018/2019.

Av statistiken framgår också föräldrarnas utbildningsnivå. I diagrammet nedan jämför jag utbildningsnivån för föräldrar till elever vid naturbruksgymnasierna med utbildningsnivån för föräldrar till elever vid samtliga gymnasieskolor.  Den förälder som har högst utbildningsnivå är den som räknas i statistiken.

Av diagrammet framgår att andelen elever med föräldrar som har gymnasial utbildning är högre för elever vid naturbruksgymnasier än för elever vid samtliga gymnasieskolor. Däremot är både andelen föräldrar som har lång eftergymnasial utbildning och enbart förgymnasial utbildning högre för föräldrar till elever i gymnasieskolan generellt jämfört med föräldrar till elever vid naturbruksgymnasierna.

Går du in på Skolverkets sida finns fler spännande skärningar t.ex. om eleverna har utländsk bakgrund, hur många som tagit examen med mera.

//Ann-Marie Karlsson

skolverket

 

 

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s