Knappt 70 öre per kilo så stor var skillnaden i pris mellan ekologisk och konventionell mjölk i januari 2020

I vår officiella prisstatistik har vi följt priset på ekologisk och konventionell mjölk månad för månad sedan 2010. Vill du göra egna diagram är det enklast att titta i vår statistiska databas under priser.

Statistiken sedan visar att priset för ekologisk mjölk har varierat mellan 4,5 kr/kg och 5,0 kr/kg det senaste året. Priserna ökade något i september oktober för att sjunka något den senaste månaden. Priserna för konventionell mjölk har legat strax under 4 kr under de åtta första månaderna år 2019 men ökade också de i september-oktober. Priserna har därefter varit konstanta 4,0 kr/kg.

I januari 2020 var priset knappt 70 öre högre för ekologisk mjölk jämfört med konventionell mjölk. Under framförallt 2016 var priskillanden större uppemot 1,50 kr/kg, men då var också priset för konventionell mjölk lägre.

//Ann-Marie Karlsson

mjölk

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Priser och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s