Det är Islands nationaldag idag

Det är Islands nationaldag idag och jag tar chansen att upptäcka statistiksidorna vid den Islands flaggaisländska statistikbyrån. Precis som i Danmark och Norge finns namnstatistik. De vanligaste namnen för män i januari 2019 var Jón följt av Sigurður  och Guðmundur. Bland kvinnorna var Guðrún vanligast följt av Anna och Kristín.

Byrån presenterar också statistik om turism och antal gästnätter. Statistiken visar att turismen ökat även om den minskade något år 2019. De flesta utländska turisterna kom från USA, Storbritannien, Tyskland och Kina. Statistik för år 2020 finns ännu inte.

gästnätter island

Dessutom är det ju svårt att gå förbi jordbrukssidorna. Får är det vanligaste lantbruksdjuret på Island. Här visar jag utvecklingen över antalet tackor från 1980-2019.

//Ann-Marie Karlsson

tackor

 

 

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s