Inte bara lärkvitter och fjärilar varför inte kolla in appen om insekter

Jordbruksverket har en app om lärkvitter,där man kan lyssna på och få information om fåglar i odlingslandskapet. På Jordbruksverkets sidor finns också statistik över hur antalet fåglar har utvecklats över åren och vilka åtgärder i odlingslandskapet som påverkar utvecklingen. Jordbruksverket har också en app för fjärilar och en för nyttodjur, läs insekter.  

Trist nog har jag en fobi, ok fobi kanske är ett starkttve ord, men jag undviker gärna närkontakt med insekter. Om jag behöver flytta på något litet kryp ber jag helst om hjälp och tvetanvänder annars en sopborste med så långt skaft som möjligt. Men men… för er andra finns alltså en app och också en  broschyr på webben  med information. Man får alltså chansen att lära sig mer om varför insekterna är nyttodjur. De äter te.x. andra insekter som skadar grödorna. Bilderna här föreställer tvestjärtar, en hane och en hona. Om ni läser broschyren  om tvestjärtar får ni veta att nej de kryper inte in i öronen på barn. Däremot gillar de postlådsliknande miljöer och de äter gärna löss, loppor och kvalster. Dessutom ser hanar och honor litet olika ut. Så nu får ni gissa om ni vill. Vilken av bilderna föreställer en hona och vilken föreställer en hane. Facit finns här.

//Ann-Marie Karlsson

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s