Köttproduktion i Sverige, Finland och Danmark

I det här blogginlägget jämför jag köttproduktionen i Sverige, Finland och Danmark. Siffrorna är hämtade från Eurostats databas. Som ni kan se av diagrammet nedan så är produktionen av nötkött och fjäderfä ungefär lika stor i de tre nordiska länderna inom EU.

Danmark utklassar såväl Finland som Sverige när det gäller produktion av griskött, medan produktionen av fårkött är störst i Sverige.

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Detta inlägg publicerades i Animalieproduktion, Internationellt och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s