Slakten av nötkreatur ökar under hösten, vintern

Idag publicerade vi statistik om slaktens storlek i november. Nedan visar jag slaktens utveckling månad för månad fram till november under år 2020. Diagrammet visar att slakten av nötkreatur är något lägre under sommaren för att sedan öka under hösten och vintern. Slakten av grisar varierar något mellan de olika månaderna, vilket också slakten av fjäderfä gör. I november bestod 26 % av slakten av nötkreatur, 43 % av grisar, 1 % av får och 30 % av fjäderfä.

Jag roade mig också med att göra motsvarande diagram för perioden 2009-2019. Diagrammet visar att slakten av gris har minskat något, slakten av nötkreatur har återhämtat sig efter en svacka åren 2012- 2013. Slakten av fjäderfä ökade mellan åren 2014-2017 men förefaller därefter ha nått en ny platå. År 2019 bestod 25 % av slakten av nötkreatur, 44 % av grisar, 1 % av får och 30 % av fjäderfä.

//Ann-Marie Karlsson

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s