32 % av det nötkött som produceras kommer från mjölkkobesättningar

I vår förra statistikrapport om animalieproduktionen i Sverige fördelade vi också produktionen av nötkött efter olika typer av besättningar. År 2020 producerades:

  • 46 tusen ton nötkött eller 32 % av allt nötkött vid besättningar med mjölkkor.
  • 68 tusen ton nötkött eller 48 % av allt nötkött vid besättningar med kor för uppfödning av kalvar
  • 27 tusen ton nötkött eller 19 % av allt nötkött vid besättningar utan moderdjur. Det innebär alltså att dessa företagare har köpt djuren av en besättning med moderdjur.

Av tabellerna i vår databas kan man också läsa ut att ungefär 10 % av alla grisar som slaktas finns på företag som också har kor, främst kor för uppfödning av kalvar. Motsvarande andel för får- och lammkött är 25 %.

// Ann-Marie Karlsson

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s