Flest årsverken per företag i Skåne under 2020

För någon vecka sedan publicerade vi statistik över sysselsättningen i jordbruket. I det här blogginlägget har jag tagit sysselsättningen i form av samtliga årsarbetstider (årsverken) i Sveriges alla län och dividerat tiden med antalet företag. Det ger en bild av hur stora företagen är mätt i arbetstid.

Den genomsnittliga årsarbetstiden per företag år 2020 var störst i Skåne län med 1,34 årsarbetstider per företag, följt av Gotlands län där årsarbetstiden per företag var 1,27. I Kalmar län var årsarbetstiden per företag 1,18 och i Östergötlands län var årsarbetstiden per företag 1,17. I dessa län var årsarbetstiden per företag större än 1, vilket innebär att företagen i länen i krävde en arbetstid motsvarande minst en heltidsperson.

I Värmlands län var årsarbetstiden per företag minst, ungefär hälften så stor som i Skåne län, med 0,65 årsarbetstider per företag. Värmlands län följdes av Västerbottens län och Norrbottens län där antalet årsarbetstider per företag var 0,69.

//Ann-Marie Karlsson

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Detta inlägg publicerades i Företag och företagare, Sysselsättning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s