Jordbruksstatistisk sammanställning i nytt format

Nu är det dags igen. Nu är tar vi den gamla Jordbruksstatistik årsbok ett steg till in i framtiden. Från och med i år är den tillgänglighetsanpassad och digital.

Varje år sedan 1965 har vi publicerat en sammanställning över den viktigaste jordbruksstatistiken. Först som bok och sedan som en webb-publikation.

Årsboken har sedan bytt namn till Jordbruksstatistisk sammanställning. Även upplägget har förändrats och under de senaste 8 åren har publikationen endast innehållit sammanställande tabeller av det senaste årets jordbruksstatistik.

Nu har det skett förändringar. Det nya formatet och upplägget innehåller

  • en text som beskriver det Svenska jordbruket i korthet tillsammans med
  • länkar till tabeller som visar den jordbruksstatistik som Jordbruksverket producerar.

Den nya publiceringsmetoden har gjort det möjligt att ha ständigt uppdaterade tabeller i anslutning till den Jordbruksstatistiska sammanställningen. I publikationen finns en tabellbilaga som ser ut som på bilden nedan. Där kan man klicka sig vidare via länkarna till den statistik man vill få fram i Jordbruksverkets statistikdatabas.

För att förenkla för användare som är vana vid det tidigare publiceringssättet har vi, så långt det har varit möjligt, använt samma kapitelindelning och namn på tabellerna som funnits i de tidigare sammanställningarna och årsböckerna.

För att underlätta användandet av statistiken har vi dessutom lagt till en tabellbilaga med de tabeller i Jordbruksverkets databas som är mest använda, till exempel uppgifter över hur jordbruksmarken används och hur många jordbruksföretag och lantbruksdjur det finns i landet.

Följ länken för att se den jordbruksstatistiska sammanställningen i sitt nya format!

Jordbruksstatistisk sammanställning 2021

// Frida Svensson

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Detta inlägg publicerades i Allmänt och märktes . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Jordbruksstatistisk sammanställning i nytt format

  1. jennylundstrom skriver:

    Länken går till en inloggningssida. Den här verkar bättre: https://jordbruksverket.se/om-jordbruksverket/jordbruksverkets-officiella-statistik/jordbruksverkets-statistikrapporter/statistik/2021-08-16-jordbruksstatistisk—sammanstallning-2021

    Med vänlig hälsning, Jenny

    > 16 aug. 2021 kl. 15:08 skrev Jordbruket i siffror : > >

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s