Om oss

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket.  I den här bloggen kommer vi att lyfta fram siffror vi tycker är intressanta och tipsa om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild siffra eller statistik inom jordbruksområdet, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan hitta.

Vi som skriver inläggen i bloggen arbetar med officiell statistik på Jordbruksverket och du kan också kontakta oss på adressen statistik@jordbruksverket.se.

Vi tycker att siffror är ett fantastiskt och spännande sätt att berätta om verkligheten.  Det finns naturligtvis andra sätt att beskriva och försöka förstå det som händer runt omkring oss; du kan titta på en bild, du kan läsa en bok, du kan se ett TV-program, du kan fråga någon och du kan använda din egen erfarenhet. I den här bloggen kommer vi att beskriva det som händer i jordbruket med hjälp av siffror. För vi tror att en siffra kan säga mer än tusen ord.

Du kan få meddelanden om nya inlägg via e-post genom att klicka på den lilla grå rutan där det står ”Följ” i nedre högra hörnet av skärmen när du har bloggen i webbläsaren och sedan mata in din e-postadress och klicka på ”Sign me up”.

5 kommentarer till Om oss

 1. Josef Boberg skriver:

  ”I den här bloggen kommer vi att beskriva det som händer i jordbruket med hjälp av siffror. För vi tror att en siffra kan säga mer än tusen ord.”

  Sant.

 2. Lukas skriver:

  …. och så länkar man upp en rapport från Jordbruksverket – och finner att just en sifferserie saknas, den viktigaste av alla; dateringen. Den har en rubrik, ”Svensk växthusproduktion av tomater” men att finna rapportens datering går jag bet på.
  En rubrik kan man till och med hitta på själv på till en viss rapport. Men att datera den är en annan sak. Hur kan verket ha en rapportserie med logo och rapportrubrik – men utan datering och serienummer?

 3. Lukas skriver:

  Okey, däääär! Nere i vänstra hörnet står det 2011:17. Då så. Men ändå kan jag undra hur rapporten i sig, i övrigt är jättesvår att hitta ett publiceringsdatum i. Jag hade förväntat mig att på den inledande sida där författarna anges, även publikationens identifikation (2011:17) OCH publiceringsdatum hade återfunnits.

 4. Jan Eksvärd skriver:

  Det vore intressant att se hur arealerna skogsbete fördelar sig mellan länen.
  Mvh Jan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s