10 i topp antal grisar i världen

grisar1

Det fanns år 2011 ungefär 963 miljoner grisar i världen. Statistiken kommer från FAO. Nästan grisarhälften av alla grisar fanns i Kina. Det innebär att Kina utklassar alla övriga länder i vår 10 i topp lista. Två på listan är USA med 66 miljoner grisar följt av Brasilien med 40 miljoner grisar. Det första EU-landet på listan är Tyskland på femte plats med 27 miljoner grisar följt av Spanien med 26 miljoner grisar.

Danmark missar precis topplistan men är först bland de nordiska länderna med en elfteplats och 13 miljoner grisar. Sverige kommer på 57 plats tätt följt av Finland. Island kommer på sista plats i den nordiska ligan. Island har 30 000 grisar. Det är obetydligt fler än de som finns i Swaziland.

De 10 länder där det finns flest grisar svarar för 74 % av alla grisar i världen. Länderna i norden svarar för endast 2 % av grisarna i världen. Andelen för Sverige är obetydliga 0,15 %. //Ann-Marie Karlsson

 

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Detta inlägg publicerades i Fascinerande fakta, Husdjur och märktes . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till 10 i topp antal grisar i världen

  1. Pingback: 10 i topp antalet nötkreatur i världen | Jordbruket i siffror

  2. nomaspappa skriver:

    Jag undrar hur detta går ihop med danskarnas egna siffror från 2011 då man slaktade 20 miljoner grisar? https://www.lf.dk/~/media/lf/Aktuelt/Publikationer/Svinekod/110303%20Danska%20grisars%20milj%C3%B6p%C3%A5verkan_FINAL.ashx

  3. nomaspappa skriver:

    Aha, tack. Så genom att man lägger ihop hur många grisar som slaktats i Danmark respektive Sverige under ett årmed de som finns i landet vid utgången av ett år får man totalsiffran? Danmarks 12,9 miljoner för 2011 ska alltså adderas till 20 miljoner om siffran 12,9 miljoner avsåg utgången av 2011? Tänker jag rätt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s