Molly det vanligaste namnet på en hund

hundarI januari varje år brukar Jordbruksverket och Svenska Kennel-klubben, SKK publicera nyheter från de register de för. Så också i år. När statistiken summeras kan man konstatera att labrador retriever utökat sitt försprång som den mest populära hundrasen. Molly är det populäraste hundnamnet, men Bella har seglat upp som det mest populära namnet bland de namn som registrerades under år 2017.

SCB brukar också i början av året publicera statistik över de namn som toppar listan på förra årets namngivna barn. Det är alltid roligt att försöka se hur de sammanfaller. I år visade det sig att det finns tre namn som är populära både för hundar och människor. Alice som är det frida-e1517500658458.jpgvanligaste namnet för en nyfödd flicka år 2017 är det sjätte vanligaste hundnamnet och Wilma som är det tionde vanligaste flicknamnet finns på tredje plats bland hundnamnen.

Hugo är det namn som sammanfaller bland namnen på nyfödda pojkar. Hugo finns på åttonde plats på båda listorna.

Frida som hunden på bilden heter kom inte med på lista över de 100 vanligaste hundnamnen. Det betyder att färre än tusen hundar heter Frida.

// Ann-Marie Karlsson

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Molly det vanligaste namnet på en hund

  1. Siirpa skriver:

    Hej!
    Vet att jag har en liknande lista på konamn i Sverige.
    Vore jättekul om det kunde köras ut en sån igen. Det var alla kodnamn i stort sett. Saknar den så.

    Mvh 💜

Lämna en kommentar