Mest åkermark i Asien

FAO har statistik över åker- och betesmark i världen. Du hittar den på FAO:s hemsida här.

Åkermarken i världen

Den världsdel där andelen åkermark av landarealen är högst är Asien med 16 %. Asien är också den världsdel där arealen åkermark är högst 499 miljoner hektar eller 36 %. Jag har tidigare bloggat om andelen åkermark av landarealen i Sverige. Du hittar det blogginlägget här.

Kartor över åkermarken i förhållande till landarealen.

På kartan nedan kan du se andelen åkermark av landarealen land för land. Ukraina, Danmark och Indien är två länder med hög andel åkermark. Du kan klicka på en interaktiv karta under kartbilden nedan.

Andel åkermark av landarealen karta
Klicka här så kan du se andelen land för land.

Betesmark i världen

På kartan nedan kan du se andelen betesmark av landarealen. Länder med stor andel ängs- och betesmark i förhållande till landarealen är till exempel Kazakstan, Saudiarabien. Du kan klicka på en interaktiv karta under kartbilden nedan.

Betesmarkens andel av landarealen
Klicka här så öppnas en karta där du kan se procentsatserna land för land

//Ann-Marie Karlsson

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar