Import av nötkött från Brasilien

År 2016 importerade EU  141 000 ton nötkött från Brasilien. Den totala importen av nötkött år 2016 var 334 000 ton så ungefär 40 % av EU:s totala import av nötkött kom från Brasilien. Utifrån handelsstatistiken är det svårt att se hur mycket av den totala importen till EU som hamnar i Sverige. År 2016 importerade Sverige direkt från Brasilien 988 ton färskt nötkött och 429 ton fryst nötkött. Det som importeras direkt är inte det enda nötkött som kan komma från Brasilien eftersom nötkött som först t.ex. landar i de stora hamnarna i Nederländerna ju sedan kan exporteras vidare inom EU. Statistiken har bearbetats av Åsa Lannhard Öberg på vår enhet för handel- och marknadsfrågor.

Import av nötkött

Totalt importerade Sverige 142 000 ton nötkött år 2016. I den siffran ingår också det nötkött som är en del av en annan produkt t.ex. korv.

//Ann-Marie Karlsson

 

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Det här inlägget postades i Allmänt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Import av nötkött från Brasilien

  1. Georg Andersson skriver:

    Det var nyligen en korruptionsskandal i Brasilien där dåligt kött hade sålts på marknaden. Har det synts någon påverkan på import /försäljning av Brasilianskt kött i Sverige?

  2. Anders Jacobsson skriver:

    Sverige importerar årligen 140 000 ton nötkött från Brasilien. Kan man utläsa vilket företag som som är den största importören?

  3. linus skriver:

    vet att Dagab importerar via Frigoscandia, Göteborg. de tar in runt 10000 ton lamm och ca 50 fryscontainrar (40 fotare)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s