Försörjningsbalanser för kött och ägg

Jordbruksverket tar fram försörjningsbalanser för bl.a. kött och ägg. Den procentandel som presenteras i diagrammet nedan visar produktion dividerat med konsumtion. Procentandelen avser kvantiteter. Konsumtionen beräknas precis som i konsumtionsberäkningarna som produkion+import-export.

Diagrammet visar att vi producerar mindre än vi konsumerar av kött och ägg. Ägg är den vara där skillnaden är minst. Produktionen är 93 % av konsumtionen. För får- och lammkött är skillnaden störst där producerar vi 34 % av konsumtionen.

självförsörjningsgrad

För den som vill gå vidare och titta på enskilda köttslag har jag tidigare skrivit blogginlägg om import och export, produktion av nötkött, fågelkött, får- och lamm-kött, ägg, och griskött.

//Ann-Marie Karlsson

Om jordbruketisiffror

Jordbruket i siffror är en blogg från Jordbruksverket. Här lyfter vi fram intessanta siffror och tipsar om statistik som kan ge en bakgrund till tidningarnas nyheter inom jordbruksområdet. Om du söker någon särskild statistik, kontakta oss gärna så ska vi gräva i vår statistikdatabas och se vad vi kan finna.
Detta inlägg publicerades i Konsumtion. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Försörjningsbalanser för kött och ägg

  1. Pingback: Vi gillar hellre än vi betalar | Se landet

  2. Pingback: Fascinerande fakta om grisföretag och grisar 1960-2013 | Jordbruket i siffror

Lämna en kommentar